Recenzer
Elektronářadí Vyřešeno

Aku bruska do 3 000 Kč pro občasné použití — co doporučíte?

14 odpovědí · 892 zobrazení · Založeno · Poslední aktivita před 6 dny
KH
Původní příspěvek

Zdravím, plánuju během léta řezat plech (cca 2 mm) na zahradě — staré ploty, kovové dveře k recyklaci.

Použiji maximálně 4–6× ročně, takže nechci kupovat profi za 10 000 Kč.

Co byste doporučili do rozpočtu 3 000 Kč včetně baterie? Hledala jsem u nás v Brně po obchodech, ale nikdo není moc nakloněn radit, prostě prodávají co mají.

Důležité: musí to být bezpečné — žádnou zkušenost s úhlovou bruskou nemám.

3 odpovědi

1. JN

Karolíno, pro váš use case (občasné použití, plech 2 mm, žádná zkušenost) jednoznačně doporučuju:

Bosch Professional GWS 18V-7 (cca 3 300 Kč včetně 1× 4 Ah baterie a nabíječky)

Proč:

• KickBack Control — pro začátečnici je to zásadní. Pokud se vám kotouč zasekne, bruska se automaticky zastaví, nevyletí vám z ruky.
    • Brushless motor — baterie vydrží, motor se nepřehřívá
    • Bosch má v ČR slušný servis (Datart, Mountfield)
    • Po prvním nákupu si můžete časem doplnit kotouče a vyzkoušet

Pozor — na plech 2 mm si kupte kotouč na ocel (ne na kámen). Ten je typicky tenký, 1 mm — vydrží na vašich 4–6× ročně použití roky.

A kupte si pevné rukavice + ochranné brýle. To je pro bezpečnost zásadní, ne marketing.

2. TB

Souhlas s Jakubem. Mám stejnou brusku už 2 roky, používám podobně sporadicky (4-5× ročně). Baterka 4Ah vydrží na cca 60 řezů plechem 2 mm, takže nemusíte mít 2 baterie.

Plus — naučte se brusku držet oběma rukama, nikdy ne jen jednou. To je 50 % bezpečnosti.

3. KH

Update: koupila jsem Bosch GWS 18V-7 + kotouč na ocel + brýle + rukavice — celkem 3 850 Kč. První řezy plechem byly v pohodě, KickBack Control jsem ještě nezažila (a doufám že ne!).

Děkuji moc Jakubovi za doporučení! Označuju jako vyřešené.

Přidat odpověď

Pro publikaci odpovědi je nutná registrace, která bude dostupná po spuštění backendu (NestJS).

Mezitím můžete moderátora kontaktovat e-mailem — redakce@recenzer.cz.