Recenzer
Domácí spotřebiče Otevřené pro diskuzi 📌 Připnuto

Bosch WGG244A0BY — zkušenosti po roce. Stojí za 15 990 Kč?

23 odpovědí · 1 842 zobrazení · Založeno · Poslední aktivita před 1 dnem
MK
Původní příspěvek

Ahoj všichni,

kupoval jsem Bosch WGG244A0BY v dubnu 2025 podle recenze tady na Recenzeru a chci se podělit o roční zkušenost.

Pozitiva:

• Tichá — při praní 52 dB sedí, soused přes stěnu neslyší
  • Spotřeba sedí na štítek — naměřeno wattmetrem 0,83 kWh/cyklus Eco
  • Velký buben 9 kg — peru pro 4 lidi 2× týdně, stačí
  • Program Allergy+ pomohl mé manželce — peru její oblečení samostatně

Negativa:

• Displej těžko čitelný na slunci v koupelně
  • Při odstřeďování 1400 ot. trochu vibruje — nestaví se nikam (panelák, 3. patro)
  • Návod česky někdy mate (přeloženo automatickým překladačem podle všeho)

Celkově za 15 990 Kč pořád doporučuju. Žádný velký zázrak, ale solidní pračka. Mám se vás zeptat na něco?

4 odpovědi

1. AR

Díky za zpětnou vazbu, Martine! Vibrace při odstřeďování — zkuste prosím:

1. Zkontrolovat vyvážení pračky (vodováhou — všechny nohy musí stát rovně, někdy se po dovozu stane, že jedna trochu zůstane výš)
    2. Otestujte program „Eco 40-60“ s nižší rychlostí (1200 ot.) — vibrace klesnou výrazně
    3. Pokud máte panelák, antivibrační podložky mohou pomoct (cca 400 Kč)

Displej — to je častá stížnost na tento model. Bohužel jsme to v naší recenzi podcenili. Zařadíme do archivu oprav a doplníme do dalšího refreshu.

2. VP

Mám stejný model. Vibrace u mě zmizely, když jsem koupil antivibrační podložky pod nohy. Tady ze Sandberg za 350 Kč, fungují jak má.

Jinak souhlas — solidní pračka. Sportovní oblečení perfektně, alergeny program taky používáme.

3. PD

Já jsem nedávno koupil novější Serie 8 model za 22 000 Kč — má AI Wash. Zatím spokojený, ale viz analýza tady, jestli to za ten doplatek stojí.

4. MK

Update po roce — vyřešil jsem ty vibrace. Hlavně byla špatně vyvážená noha (díky Aleně za tip!). Teď stojí na všech 4 nohách rovně a problém zmizel.

Displej pořád stejný — naučil jsem se s tím žít. Když je hodně světlo, prostě se kloním nad pračku. :)

Po roce doporučuju ještě více — žádný servisní problém, žádná závada, peru bez problému.

Přidat odpověď

Pro publikaci odpovědi je nutná registrace, která bude dostupná po spuštění backendu (NestJS).

Mezitím můžete moderátora kontaktovat e-mailem — redakce@recenzer.cz.